VILNIUS (WITH KAUNAS), BRADT CITY GUIDE


Book VILNIUS (WITH KAUNAS), BRADT CITY GUIDE
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • VILNIUS (WITH KAUNAS), BRADT CITY GUIDE Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • VILNIUS (WITH KAUNAS), BRADT CITY GUIDE Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Het oude centrum van de Litouwse hoofdstad Vilnius staat sinds 1994 op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO,maar dat merkje niet meteen aan het formaat of het volume van dit misschien wel te bescheiden aangepakt gidsje. De stad en haar omgeving hebben zoveel te bieden dat een wat ruimere aanpak niet zou misstaan.

Een kwart van het gidsje is voorbehouden aan Vilnius, de voormalige hoofdstad Kaunus (1920-1940) moet het met nog minder aandacht stellen. Daarnaast is er voor beide steden en hun omgeving wel veel informatie over de praktische kant van een verblijf: de bereikbaarheid, de horeca, de ontspannings- en shoppingmogelijkheden, musea, enkele wandeltochten, de wat aparte taal van het land, enz … Ook het hoofdstuk over geschiedenis en politiek is erg informatief.

Voor wat betreft voorbereiding en planning van een bezoek aan de vroegere en aan de huidige Litouwse hoofdstad is dit gidsje beslist handig. Eenmaal ter plaatse had ik graag toch wat meer informatie over bezienswaardigheden gezien. Misschien ben ik wat veeleisend, maar heel veel gidsen over Vilnius zijn er.

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: