ROMEINSE SPOREN


Book ROMEINSE SPOREN
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • ROMEINSE SPOREN Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • ROMEINSE SPOREN Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Deze interessante uitgave is tegelijkertijd een degelijke kennismaking met talloze aspecten van de Romeinse geschiedenis als een beknopt naslagwerk over Romeinse vindplaatsen in de Benelux. De auteur geeft een up-to-date overzicht van de geschiedenis van die overheersers in onze contreien en aansluitend daarbij telkens informatie over wat er zowel in de bodem zit aan Romeinse sporen.

De auteur begint zijn reis door de tijd en door Gallië in de tijd voordat de Romeinen arriveerden. Op het einde is de situatie alvast op een punt vergelijkbaar: er zijn geen Romeinse overheersers (meer). De culturele en maatschappelijke nalatenschap van de Romeinen blijft natuurlijk aanwezig. Die zal nooit meer verdwijnen. Denk alleen al eens over hun vloed op het gebruik van de talen in het gebied van de Benelux. Tussen aankomst en vertrek van de Romeinen lees je boeiende geschiedenis.

Geschiedenis en ontdekking van de eigen regio worden zelden zo goed vervlochten als in dit zeer leesbare werkstuk van Herman Clerinx.

   


Ondertitel: "Het relaas van de Romeinen in de Benelux met 309 vindplaatsen om te bezoeken".

Tags: Geschiedenis, Romeinen

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: