EMO'S REIS


Book EMO'S REIS
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • EMO'S REIS Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • EMO'S REIS Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Op 9 november 1210 trok de Fries-Groningse abt Emo naar Rome om er te pleiten voor zijn abdij Bloemhof in het conflict met de bisschop van Munster. Ruim 8 maanden later was hij terug thuis. In de overgeleverde "Kroniek van het Bloemhof", de stichtingsgeschiedenis van de abdij, verhaalt hij beknopt over zijn reis.

Met behulp van dit document en talloze andere documenten (brieven, oorkonden, heiligenlevens, traktaten en liederen uit die periode reconstrueerde Dick De Boer nauwkeurig de reis van abt Emo dag na dag. We lezen over het landschap, de politieke ontwikkelingen, de kloosters waar Emo verbleef en over de toenmalige samenleving.

Het resultaat van het nauwkeurige opzoekingswerk van de auteur is een kanjer van een reisverhaal, waarin je bijzonder veel opsteekt over het reilen en zeilen in de toenmalige maatschappij. Ruime aandacht is er ook voor het reizen als dusdanig. Stel je maar eens voor in 9 maanden heen en weer naar Rome zonder de hedendaagse mogelijkheden op vlak van transport, communicatie, bevoorrading, comfort en veiligheid. Misschien moeten we maar eens een voorbeeld nemen aan dit schitterende voorbeeld van "slow travel"?  

Deze boeiende uitgave is bijzonder rijkelijk geïllustreerd met foto's, kaarten en schetsen. Wie dat zou wensen kan zo in de voetsporen ven Emo treden, dan na dag.

Tags: Geschiedenis, Reisverhalen

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: