BEPAKT EN GEZAKT


Book BEPAKT EN GEZAKT
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • BEPAKT EN GEZAKT Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • BEPAKT EN GEZAKT Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Stel je voor, je wil een trektocht maken -een échte trektocht- in gebieden waar hulp van of contact met de "beschaving" onmogelijk is. Voor de avonturiers over ons lijkt dat wellicht haalbaar. Maar stel je voor dat moet doen zonder hi-tech navigatie- of communicatiemiddelen, zonder lichtgewicht tent of ultralichte slaapzak, zonder voedingsrepen, enfin zonder al die snufjes die het leven onderweg comfortabel maken...Zoals een ware ontdekkingsreiziger dus.


Probeer eens je te in te beelden hoe vroegere ontdekkingsreizigers op pad trokken. Voor hun tijd waren ze vaak uitstekend uitgerust, maar wanneer je vergelijkt met wat vandaag beschikbaar is aan materiaal en benodigdheden allerhande, dan waren zij muilezels en vergelijking met de luxepaarden van vandaag. Voorliggende uitgave bekijkt behoorlijk gedetailleerd waarmee mensen als Roald Amundsen, Amelia Earhart, Thor Heyerdahl, Sir Edmund Hillary en anderen het onderweg moesten stellen en zich behelpen.

De auteur, zelf ook een meer dan ervaren reiziger, snuistert diep in de bagage van 25 ontdekkingsreizigers. Van alle belangrijke voorwerpen zijn er afbeeldingen. Telkens krijt de lezer inzicht in het leven van de man of vrouw die daarmee op ontdekkingstocht ging. Natuurlijk krijg je ook een beter beeld van hun bijzondere reizen.

Hoe verwend is de hedendaagse reiziger!.Ondertitel: "25 ontdekkingsreizen van vroeger en nu".

Tags: Davidsfonds Uitgeverij, Ontdekkingsreizen

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: