Nieuwe gids Bed & Breakfast

13/03/2012

Wat ooit begon als een alternatief buitenbeentje is dezer dagen een populaire en algemeen aanvaarde overnachtingsvorm geworden. De B&B’s schoten als paddenstoelen uit grond. Zodanig dat het moeilijk werd om door het bos de bomen nog te zien. ANWB brengt soelaas met de uitgave van deze Bed & Breakfastgids. Hij bevat niet minder dan 1300 B&B’s in Nederland en 900 in de rest van Europa.

Wie er een paar dagen tussenuit wil, en in een huiselijke omgeving voor niet al teveel geld wil overnachten, zal zeker zijn gading vinden in deze gids. Bij elke locatie vind je adresgegevens, foto’s, aantal kamers, kamerprijs, informatie over het type gebouw, de ligging, aanwezigheid van privésanitair en over de geschiktheid voor fietsers, wandelaars, kinderen, mindervaliden en hondenbezitters. Met daarnaast ook handige informatie over wandel- en fietsroutes. Reserveren kan onmiddellijk bij de altijd Nederlandssprekende eigenaars.

De gids opent tal van mogelijkheden zoals overnachten in een stolpboerderij, een weekendje in een plaggenhut, heer en meester in een grachtenpand of te gast in een echt kasteel. Het aanbod aan overnachtingsmogelijkheden wordt steeds meer uitgebreid en gevarieerder. Romantisch overnachten in binnen- en buitenland komt met deze gids binnen handbereik.

In de gids worden de B&B’s ingedeeld per provincie en per land, met gedetailleerde kaarten en een uitgebreid register.

Meer informatie vind je in nieuwe B&B-website die onlangs door ANWB werd gelanceerd: www.anwbbedandbreakfast.nl
(AM)