DE LEKKERSTE KEUKENKRUIDEN KWEEK JE ZELF


Book DE LEKKERSTE KEUKENKRUIDEN KWEEK JE ZELF
  • Auteur:
  • ISBN: 9789058269072
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 127
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 14,95
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 6/11/2012
  • Recensent: LD
  • Uitgeverij: Davidsfonds
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • DE LEKKERSTE KEUKENKRUIDEN KWEEK JE ZELF Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • DE LEKKERSTE KEUKENKRUIDEN KWEEK JE ZELF Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

De titel van dit boek is een waarheid als koe.  Niks zo lekker als kruiden uit je eigen tuin om smaak en aroma’s toe te voegen aan je bereidingen.  Zelfs zelfgedroogde kruiden hebben meer smaak dan diegene die worden aangeboden in de supermarkt.  Om aan de slag te gaan met kruiden heb je geen grote tuin nodig, vertellen Winiefred en de professionele kruidenkwekers in deze compacte uitgave.  Ze tonen je om zelfs met potten en bloembakken aan de slag te gaan.

Hoofdthema’s in dit boekje zijn: tien kruiden zonder zorgen, kruiden in je keuken en kruiden in potten en pannen.  Er wordt ingegaan op de voordelen van het zelf kweken, de soorten potten om in te planten, de grondmengsels en bemesting.  De tien makkelijkste kruiden voor je tuin blijken te zijn : basilicum, bieslook, bonenkruid, marjolein, munt, peterselie, rozemarijn, salie en tijm.  De auteur leert je hoe je best kruiden droogt en bewaart of hoe ze te gebruiken in sauzen.  Het boek sluit af met een register van kruiden en recepten.

Doorheen het boek vind je heel wat rode kadertjes met een foto van Winiefred van Killegem met een of andere wijze spreuk.  Ook in haar boek ‘De mooiste kruidentuinen in Vlaanderen’ deed ze dit reeds.  Niet doen Winiefred.  Jij hebt die ‘egotripping’, die val waarin vele ‘beroemde Vlamingen’ reeds gesukkeld zijn, niet nodig.

 

Tags: Gastronomie, Groene gidsen

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: