BELGIË & LUXEMBURG


Book BELGIË & LUXEMBURG
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • BELGIË & LUXEMBURG Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • BELGIË & LUXEMBURG Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Capitool Reisgidsen stelt volgens het gekende stramien België & Luxemburg voor.  Eerst is er een korte schets van beide landen, dan volgt hun respectievelijke geschiedenis, vervolgens komen de grote steden en nadien de kleinere steden aan de beurt. Brussel, Gent, Antwerpen, Brugge en Luxemburg worden uitgebreid besproken aan de hand van hun bezienswaardigheden, de musea, een stadsplan en info over winkelen, amusement en overnachtingen. Zoals steeds staan er ook heel wat tips in voor de reizigers en wordt de lezer wegwijs gemaakt aan de hand van praktische informatie.

Maar door de talrijke foute informatie die in deze uitgave staan lijkt het gemaakt in een haast je – rep je. De kaart van België is in plaats van in 10 provincies opgedeeld in 5 onbestaande delen.  Vlaanderen bestaat op deze kaart uit Westelijk- en Oostelijk Vlaanderen, Wallonië wordt onderverdeeld in Westelijk-, Midden- en Oostelijk Wallonië!  Doorheen het hele boek wordt deze foutieve staatkundige indeling aangehouden.  Dit zorgt niet enkel voor verwarring, maar is bovendien complete onzin.

Ook over de Belgische specialiteiten wordt de bal misgeslagen.  Zo staat er letterlijk op p.278 ‘De Waalse en Vlaamse keuken zijn respectievelijk Frans en Nederlands van karakter’.  Even verder staat er nog: ‘De klassiekers uit de Belgische keuken houden het midden tussen voedzaam en lekker’.  Dit is werkelijk on-ver-teer-baar!  De info over de trappistenbieren is duidelijk niet gecontroleerd.  Op p. 325 en p. 282 staan verschillende alcoholvolumes: de ene keer gaan de percentages voor trappist van 6,5 tot 9,5 de andere keer heeft men het over percentages van 6,2 tot 11.  Bestel nooit Limburger kaas als je Hervekaas bedoelt.  Geen kat die de eerste kent!

Heel wat onvolkomheden en verkeerde info zijn ook terug te vinden bij de opgelijste steden en dorpen.  Zo is het kasteel van Laarne een waterburcht en niet een kasteel op een eiland in een vijver, zoals dit boek vermeldt.  Het Domein Raversijde ontbreekt als belangrijke trekpleister van Oostende.  De abdij van Herkenrode te Hasselt wordt niet vermeld.  Ga in Wallonië niet op zoek naar het stadje Limburg.  Dit dorpje is enkel gekend onder de Franstalige benaming: Limbourg.

Je zoekt tevergeefs naar de aangekondigde informatie over kant en brouwerijen zoals op de cover staat.  Tenzij men de enkele zinnen over kant  bedoeld op p. 116.  Niet in het onbestaande Oost-Brugge maar in Brugge wordt er kant geweven.  Fietsen in Vlaanderen doe je niet enkel via LF-Routes (Lange afstand Fietsroutes). Het verdient zelfs aanbeveling om het Fietsknooppuntennetwerk te gebruiken. Ten slotte staat op p. 322 het volgende: België is in de praktijk geen twee- of drietalig land  Hoe ver kan je de bal misslaan!

Tags: Capitool reisgidsen, Vakantie België, Vakantie Groothertogdom Luxemburg

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: