PRIJATNOGO APPETITA


Book PRIJATNOGO APPETITA
  • Auteur:
  • ISBN: 9090181385
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 210
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 24,95
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 11/12/2006
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: Uitgeverij Dubois, Rotterdam
  • Verdeeld door: Culinaire Boekhandel Labyrint, info@labyrint.be, 03/646.48.01
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • PRIJATNOGO APPETITA Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • PRIJATNOGO APPETITA Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

De Russische literatuur is bij ons veel beter bekend dan de Russische keuken. Nochtans bevat die literatuur een hoop verwijzingen naar de gerechten uit die keuken. Vaak staken de auteurs hun verhouding tot die gerechten niet onder stoelen of banken. In deze uitgave brengt Diana Dubois keuken en literatuur samen in één zeer mooi uitgegeven boek.
 
Een interessant aspect aan de Russische keuken is dat de herkomst van tal van (groepen van) gerechten historisch te duiden valt: indringers en belangrijke handelsconnecties zorgden voor de inbreng van diverse ingrediënten en schotels. Het beknopte verhaal van de geschiedenis van de Russische keuken dat de auteur neerpende is erg boeiend. Hetzelfde geldt voor de grote lijnen van de Russische literatuur in het daarop volgende hoofdstukje.
 
De recepten worden afgewisseld met de biografieën van alle groten uit de Russische literatuur. In die biografieën wordt duidelijk gemaakt welke aandacht deze schrijvers hadden voor hun traditionele keuken, weliswaar op enkele uitzonderingen na. Regelmatig zijn de recepten vergezeld van citaten uit de literatuur over het betrokken recept.
 
Er wordt wel beweerd dat lezen tijdens het eten niet hoort, maar hier moet je wel. Je kan die recepten toch niet lezen met een knorrende maag of bij een leeg bord? Anton Tsjechovs verhaal over de steenkarper in “Vissenliefde” leest toch veel lekkerder bij het verorberen van een karper gevuld met boekweit en gedroogde paddestoelen?
 
De recepten zijn duidelijk beschreven. De meeste ingrediënten lijken makkelijk te vinden; alleen berenvlees is misschien wat moeilijk. Iedereen met wat keukenervaring moet erin slagen deze rondreis door de Russische keuken te doen uitmonden in heerlijke gerechten op de eigen tafel.
 
De keuze van de gerechten is zonder meer om te watertanden. De stukjes literatuur en biografie erbij maken van deze combinatie echt een smakelijk boek.


Afmetingen: 17,5 x 24,5 cm

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: